2010. december 9. (csütörtök)

III. Mfor HR Konferencia

„Toborzás: megtalálni az igazit, elkerülni a kockázatokat”

  • fehérgalléros bűnözés – megelőzés és azonosítás HR eszközökkel
  • munkaköri profil készítése
  • kiválasztás kockázatának csökkentése
  • beválás esélyeinek javítása
  • nagy toborzási projektek - esettanulmányok
 
Menedzsment Fórum Konferenciák
2010. december 9. (csütörtök)III. Mfor HR Konferencia - „Toborzás: megtalálni az igazit, elkerülni a kockázatokat”
Carat Boutique Hotel (1061 Budapest, Király utca 6.)25 000 Ft + áfa

13.00 – 13.30

Regisztráció, kávé

13.30 – 13.40

Moderátori köszöntő, bevezető

Király Béla lapigazgató,

Menedzsment Fórum Kft.

13.40 – 14.20

Fehérgalléros bűnözés – megelőzés és azonosítás HR eszközökkel (HR screening, felvételi eljárások, folyamatos monitoring, átvilágítás)

Melli Róbert Kockázatmenedzsment Szolgáltatások üzletágvezető,

AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt.

14.20 – 14.35

Próbainterjú

Beszélgetésvezető: Jámbor Fruzsina tanácsadó,

P&Bert Management Consulting Group Kft.

14.35 – 15.35

Munkaköri profil készítése; teszteredmények összehasonlítása; konklúzió levonása

A Profiles International értékelő/fejlesztő központját 120 országban 65000 vállalat használja saját rendszerként. Leggyakrabban használt értékelő eszközei az elmúlt tíz évben itthon is szinte minden iparágban bizonyítottak már.

Mi a "best practice" a kiválasztásban a Profiles nemzetközi tapasztalatai szerint? Hogyan csökkenthető a kiválasztási döntés kockázata a legnagyobb mértékben? Hogyan készítsünk optimális/ideális kompetencia-profilt az egyes munkakörökben? Mit ér az iparági benchmark egy-egy munkakörben? Hazai tapasztalatok kisebb és nagyobb létszámú munkakörökben. Kompetencia-profil készítés egy tetszőlegesen kiválasztott munkakörben. Hogyan lehet kimutatni, hogy megtérülő beruházásról beszélünk-e, amikor a kiválasztáshoz teszteket is használunk?

Székely Gábor partner,

Profiles International Hungary Kft.

15.35 – 16.05

Kávészünet

16.05 - 16.35

XXI. századi Értékelő Központok a gyakorlatban

„Az előadás során az Assessment Center / Development Center módszertanát járjuk körül. Bár a jelenség jól kidolgozott és széles körben alkalmazott, épp a tapasztalat vezetett rá minket arra, hogy megújítsuk és kiegészítsük. Szemléletünkben az AC/DC és a tesztek viszonyát gondoltuk újra és ebből bontakoztattuk ki a módszer továbbgondolását, amely elsősorban a hatékonyság, a bejóslóerő és a megbízhatóság terén nyit új távlatokat azoknak, akik alkalmazzák ezeket az eszközöket. Az eredmény egy egészen új AC/DC, amely mindkét fél (megbízó és résztvevő) számára is jobb lehetőségeket biztosít, azáltal, hogy célzott és testre szabott szempontokat takar.”

Az új eszköz esettanulmányon keresztül kerül bemutatatásra.

Pető Gábor ügyvezető igazgató,

Assessment Systems Hungary Kft.

Füzér Gábor tanácsadó,

Assessment Systems Hungary Kft.

16.35 – 17.25

Az elmúlt időszak nagy toborzási projektjei

Esettanulmányok

Hogyan próbálják meg a megkérdezett vállaltok 2010-ben magukhoz vonzani a legrátermettebb embereket, tekintettel a strukturális munkanélküliségre? Miben hisznek ők, mire tanítják a toborzó-kiválasztó kollégáikat a munkaerőfelvételnél? Vannak-e másokkal is megosztható praktikáik, javaslataik? Hogyan érvelnek egy potenciális munkavállalónál, hogy náluk dolgozzon?

Előadók:

Gyenes Péter R&D manager,

Nokia Siemens Networks Magyarország Kft.

Jagudits Ákos HR- és PR vezető,

SANYO Hungary Kft.

17.25 – 17.55

Interaktív fórum a résztvevők bevonásával, beszélgetések, kérdések - válaszok

17.55

Konferenciazárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Közel két éves Csipkerózsika álmából kezd magához térni a magyar munkaerőpiac. A harmadik negyedévben már évtizedes csúcsra szökött a gazdaságilag aktívak száma, egyre több embert sikerül visszacsalogatni a munkaerőpiacra. Ezzel párhuzamosan a keresleti oldal is életjeleket mutat, egyre több vállalat bővíti létszámát, így a legutóbbi adatok szerint a foglalkoztatottak száma 40 ezer fővel meghaladta a 2009-es hasonló időszaki számokat. Ráadásul a felmérések szerint a jövő évben az ideinél több vállalkozás szándékozik új embereket felvenni, így ismét fókuszba kerülhet a toborzás. Sok cég nem méri fel kellőképpen a feladat súlyát, és nem látják át az összes direkt és indirekt költségelemet.

A III. MFOR HR Konferencia gyakorlati példák sorával segíti a résztvevőket annak érdekében, hogy eredményesen végezzék a bővítési folyamatot. Szó lesz a megfelelően tervezett kiválasztást megelőző profilalkotásról, mely segíti az új munkatársak hatékony beilleszkedését, és közreműködését, másrészt így elkerülhetőek lesznek a fluktuációból adódó pótlólagos költségek. Sok cég nem méri fel az új munkatársak belépéséből származó kockázatokat, azok megelőzési módszereit, melyekre szintén kitér a konferencia. Az esemény merít az elmúlt időszak nagyobb toborzási akciónak tapasztalataiból, az érintett vállalatok HR-vezetői ismertetik módszereiket, észrevételeiket. Nem lenne teljes a program, egy szimulált állásinterjú nélkül, melyre szintén sor kerül a konferencia keretein belül.

A konferencián készült képek

Menedzsment Fórum Konferenciák
Vissza a főoldalra