2011. október 25. (kedd)

Mfor Logisztikai kontrolling konferencia

„Mutatók, költségek és adatok, mint a vállalati fejlődés sikertényezői”

  • A logisztikai kontrolling ma Magyarországon
  • Logisztikai mutatók a gyakorlatban
  • A logisztikai költségek szerepe a kontrollingban
  • Logisztikai kontrolling informatikai kihívásai
  • A logisztikai kontrolling innovatív, gyakorlati értelmezése
 
Menedzsment Fórum Konferenciák
2011. október 25. (kedd)Mfor Logisztikai kontrolling konferencia - „Mutatók, költségek és adatok, mint a vállalati fejlődés sikertényezői”
Danubius Hotel Gellért, Budapest28 000 Ft + áfa

13.00 – 13.30

Regisztráció, kávé

13.30 – 13.40

Moderátori köszöntő, bevezető

Erdős Szilveszter kiemelt tanácsadó, marketingvezető, Adversum Kft.

13.40 – 14.00

Hol tart Magyarországon a logisztikai kontrolling?

Az előadásban ismertetésre és értelmezésre kerülnek a konferencia előtt végzett gyorsfelmérés eredményei, amelyből a résztvevők információt kaphatnak a logisztikai kontrolling magyarországi helyzetéről, majd a logisztikai kontrollinggal kapcsolatos főbb gondolatok kerülnek bemutatásra.

Vida Péter ügyvezető, vezető tanácsadó, Adversum Kft.

14.00 – 14.30

Mutasd meg a mutatód!

Bemutatásra kerülnek a vállalatban alkalmazott logisztikai mutatószámok. Választ kapunk arra is, hogy hogyan alakultak ki ezek a mutatószámok, milyen problémákba ütköztek kialakításuk során, valamint milyen eredményeket értek el alkalmazásukkal (következtetések, beavatkozások). Az előadás során lehetőség lesz néhány fontosabb mutatószám értékének összevetésére, melyhez a résztvevőket jelentkezéskor felkérjük a közreműködésre.

Szilágyi István logisztikai fejlesztés koordinátor, Autonet Csoport

14.30 – 15.00

A logisztikai költségek szerepe a kontrollingban

Az előadásban bemutatásra kerülnek a cégben szétválasztott különböző logisztikai költségek. Továbbá a logisztikai költségek megoszlásait is ismertetjük, amihez a kedves jelentkezők szintén bevonásra kerülnek, így össze tudják hasonlítani saját arányaikat az előadóéval. A résztvevők választ kaphatnak a logisztikai és a pénzügyi kontrolling kapcsolatáról, problémákról, buktatókról és eredményekről.

Cserepes Attila anyagellátásért felelős igazgató, Alpine Electronics Kft.

15.00 – 15.30

Kávészünet

15.30 – 16.00

Adatok: mit és hogyan gyűjtsünk?

A blokkban a vállalat operatív és stratégiai döntésekhez felhasznált adathalmazok kerülnek bemutatásra. Emellett az adatok gyűjtésének módjait ismerhetjük meg, valamint hallhatunk az adatgyűjtés és - felhasználás során felmerülő problémákról és kezelésükről.

Koch Bálint tervezési és logisztikai menedzser, Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.

16.00 – 16.30

A logisztikai kontrolling informatikai kihívásai

A résztvevők képet kaphatnak az informatika logisztikai kontrollingban elfoglalt szerepéről, megismerhetik az logisztikai kontrolling megoldások tipikus felépítéseit. Szó lesz arról, hogy melyek az logisztikai kontrolling megoldások kialakításának best-pactrice lépései, az egyes pontokon milyen feladatokkal, kihívásokkal kell szembenézni felhasználói, megrendelői oldalon.

Szabó Gábor csoportvezető, vezető tanácsadó, R&R Software Zrt.

16.30 – 17.00

A logisztikai kontrolling innovatív értelmezése

Az előadásban a logisztikai kontrolling újszerű megközelítéséről hallhatunk. Emellett szó lesz arról, hogy megfelelő adatokra építve, milyen fontos stratégiai elemzéseket végezhetünk a különböző logisztikai területeken, ehhez milyen adatokra van szükségünk, illetve milyen problémák merülhetnek fel az elemzések és az adatgyűjtés közben és hogyan kell azokat kezelni.

Dr. Bóna Krisztián szakmai vezető, vezető tanácsadó, Adversum Kft.

17.00 –

Konferenciazárás

A konferencia programja az Adversum Kft. szakmai közreműködésével jött létre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A mai vállalati gyakorlatban közhelynek számít, hogy amit nem mérünk, azon nem is tudunk javítani, illetve, ha nem monitorozzuk folyamatosan tevékenységünket, akkor nem vesszük észre, hogy hol hibázunk. Különösen igaz ez a vállalatok logisztikai folyamataira.
Ennek ellenére sok cég és logisztikai menedzser küzd azzal, hogy megtalálja a számára megfelelő mutatószámokat, előállítsa az ezek kalkulációjához szükséges adatokat, és költségalapúvá tegye a döntéshozatalt.
A most megrendezendő Logisztikai Kontrolling Konferencia apropója az a felismerés, hogy vannak olyan működő vállalati megoldások - mind módszertani, mind eszköz szempontból - amellyel egy vállalat élesebb szemmel tud rálátni a logisztikai folyamataira, hamarabb és pontosabban felismeri a hiányosságokat, illetve a fejlesztési lehetőségeket. Mindebből végül az következik, hogy pontosabban szállít majd a vevőinek, jobb alkupozíciója lesz a beszállítóival, javul a készletmenedzsmentje, és a raktárkihasználtsága és még számos előnyét felsorakoztathatnánk.

A konferencián:
- különböző iparágak vezető vállalatai osztják meg működő gyakorlataikat a résztvevőkkel
- számos vállalatot látott, tapasztalt tanácsadók beszélnek a gyakorlatban is kipróbált logisztikai kontrolling technikákról, mutatószámokról, megoldásokról
- kutatásokból származó piaci információkhoz juthatnak hozzá a magyarországi logisztikai kontrolling helyzetéről
- bejelentésre kerül egy olyan kivételes lehetőség, amellyel egyszerűen felderíthetők egy vállalat logisztikai kontrolling hiányosságai
/A lehetőséggel kizárólag a konferenciára jelentkező vállalatok élhetnek, melynek részleteiről a rendezvényen fogjuk tájékoztatni a kedves résztvevőket./

A konferencián készült képek

Menedzsment Fórum Konferenciák
Vissza a főoldalra