2012. június 7. (csütörtök)

VI. MFOR MENEDZSMENT KONFERENCIA

"Tehetségmenedzsment a vállalatvezetők szemével"

  • A tehetségmenedzsment szerepe a piaci versenyben
  • A talentmenedzsment programok üzleti értékteremtése
  • A tehetségmenedzsment kulcskérdései
  • Kivételes teljesítmény, kivételes pillanatokban
  • A tehetségmenedzsment felsővezetői aspektusai, talentmenedzsment multinacionális kultúrában
  • Hatékony eszköz a tehetségek megtartásában: foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás
  • TalentCasting szerepe a toborzásban
  • Tehetségek munkahelyi integrációja
 
Menedzsment Fórum Konferenciák
2012. június 7. (csütörtök)VI. MFOR MENEDZSMENT KONFERENCIA - "Tehetségmenedzsment a vállalatvezetők szemével"
Danubius Hotel Gellért, Budapest28 000 Ft + áfa

12.05 – 12.30

Regisztráció, kávé

12.30 – 12.40

Moderátori köszöntő, bevezető

dr. Tóth Tamás ügyvezető partner,

Interim Management Resourcing Kft.

12.40 – 13.10

A tehetségmenedzsment szerepe a piaci versenyben

Napjainkban a szolgáltatásokat nyújtó vállalatok között az elsőszámú versenyelőnyt a kiemelkedő teljesítményű munkatársak jelentik a vállalatok életében. Hogyan lehet sikeres a tehetségek megszerzésében, és gondozásában egy hazai tulajdonú nagyvállalat?

Rudas Ágnes HR vezető, OTP Bank Nyrt.

13.10 – 13.40

A „Talentum” program üzleti értékteremtése

A tehetségmenedzsment napjainkban már mind a vállalatvezetés, mind a HR számára a jövőtervezés alapvető része. Alkalmazására számtalan megoldás születik, ugyanakkor mindegyikben közös vonás kell, hogy legyen az üzleti érdekek és az értékteremtés szem előtt tartása. Hogyan valósul ez meg a Dalkia Energia Zrt. „Talentum” programjában, milyen terven felüli előnyöket hordoz a program, és mikor mondható eredményesnek?

Semjén Andrea HR igazgató, Dalkia Energia Zrt.

13.40 – 14.10

A tehetségmenedzsment kulcskérdései

„A Captainnel 2004 óta több sikeres és kevésbé sikeres TM programban vettünk részt, ahol vagy részben, kompetencia eszközökkel és módszertanokkal, vagy egészben a teljes program megszervezésében és lebonyolításában is közreműködtünk. Ezen tapasztalatok alapján olyan esettanulmányokat mutatok be röviden, melyekben valamilyen élenjáró gyakorlatot valósítottak meg a tehetség- és utódlásmenedzsment kritikus kérdései kapcsán az alábbiak szerint:

Miben különbözik az újszerű utódlásmenedzsment program a hagyományos megközelítésekhez képest? Mik a felső vezetők és a HR szerepei és feladatai? Kompetenciaértékelés és más kiválasztási, értékelési lehetőségek a tehetségek azonosításában? Kommunikációs szempontok a TM-ben? Kell-e és lehet-e mérni és értékelni a TM program sikerességét?”

Deák Zsolt ügyvezető, Captain Hungary Kft.

14.10 – 14.40

Kivételes teljesítmény, kivételes pillanatokban

Mindenki képes legalább egyszer valami rendkívüli teljesítményre. Az igazán tehetséges embereknek erre gyakrabban van esélyük, bár ők sem tudnak mindig kiemelkedőt nyújtani. A kiugró teljesítmény viszont velük gyakrabban fordul elő, mint az átlagemberrel. Ebben a rövid fél órában arra keressük a választ, mitől függnek ezek az életünkben előforduló kivételes helyzetek és lehet-e őket gyakoribbá tenni?

Lipcsei András ügyvezető partner,

Interim Management Resourcing Kft.

14.40 – 15.10

Kávészünet

15.10 – 15.40

A tehetségmenedzsment felsővezetői aspektusai, talentmenedzsment multinacionális kultúrában

A tehetségmenedzsment az egyik legfontosabb, közös HR és menedzsment feladattá vált az elmúlt időszakban. Hogyan teremthetők meg a tehetségmenedzsment-rendszer keretei, milyen módon tehetők érdekeltté a felsővezetők az ebben való részvételben?

Kőnig Róbert

15.40 – 16.10

Tehetségek munkahelyi integrációja

A tehetséges fiatalok felfedezése és az oktatási rendszer keretében történő fejlesztése kapcsán példaértékű a Magyar Géniusz Program. Milyen módszerekkel történik a tehetségfejlesztés, illetve hogyan tud a kezdeményezés abban segíteni, hogy a fiatalok Magyarországon tudják karrierjüket építeni?

Bajor Péter elnök, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

16.10 – 16.40

Hatékony eszköz a tehetségek megtartásában: foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás

Minden vállalat számára kulcskérdés, hogy megtalálja, fejlessze és ösztönözze azokat a kollégákat, akik tudásukkal és teljesítményükkel képesek hosszú távon is vállukon vinni a céget. És hogyan tarthatjuk meg őket?

Zugrovics Loránd vezérigazgató,

QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.

16.40 – 17.10

TalentCasting szerepe a toborzásban

A megfelelő munkatárs kiválasztása, és a kiválasztási folyamat hatékonnyá tétele elengedhetetlen a mai világban. A technika és személyiségkutatás fejlődése mára lehetővé tette, hogy számítástechnikai eszközöket vessünk be a megfelelő emberek megtalálására. Az előadásban egy olyan sikerrel használt eszköz kerül bemutatásra, amellyel idő, és energia takarítható meg.

Törökné Iványi Ildikó pénzügyi tervező, Teamvezető Budapest, AWD Magyarország Kft.

17.10 – 18.00

Panelbeszélgetés

Tehetségtoborzás a vállalatvezetők szemszögéből

A tehetségmenedzsment számos új feladattal és kérdéssel jár, nem csak HR szakemberek, de a vállalatvezetők számára is. A piacon harcolni kell a tehetségekért, ezért a talent menedzsment stratégiai fontosságú témakör. Ismerni kell többek között a toborzási forrásokat, az újfajta képességek mérésének módszereit is, azonban nem elég pusztán HR oldalról közelíteni a kérdés felé. Fontos annak a megismerése is, hogy hogyan vélekednek e stratégia tudatosításáról a vezetők? Milyen szervezetfejlesztési feladatokkal kell szembenézniük a tehetségek megszerzésével kapcsolatosan? A kerekasztal- beszélgetés keretén belül gyakorlott tehetséggondozók - vállalatvezetők és HR szakemberek egyaránt - osztják meg véleményeiket és tapasztalataikat a témáról.

Moderátor:

Borai Tamás ügyvezető partner, Interim Management Resourcing Kft.

Résztvevők:

Deák Zsolt ügyvezető, Captain Hungary Kft.

Hernád Ágnes ügyvezető igazgató, Maersk Hungary Kft.

Székely Gábor partner, Profiles International Kft.

Törökné Iványi Ildikó pénzügyi tervező, Teamvezető Budapest, AWD Magyarország Kft.

Zugrovics Loránd vezérigazgató,

QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt.

18.00 –

Konferenciazárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

A legversenyképesebb gazdasági társaságok számára már nem kérdés, hogy a humán tőkébe való folyamatos befektetés megtérülő beruházás. Egy vállalat értékét nagymértékben befolyásolja az ott dolgozó vezetők és munkatársak tudása. Az elmúlt évek válsága ráirányította a figyelmet a tehetségek beazonosítására, gondozására és végső soron megtartására.
Sok vállalat ugyanakkor továbbra is küzd a kulcsemberek megtalálásával, motiválásával, megtartásával. Ahhoz azonban, hogy egy szervezet ne maradjon le az egyre feszítettebb tempójú gazdasági versenyben, nélkülözhetetlen annak ismerete, hogy kik is valójában a tehetségek és hogyan inspirálhatóak maximumteljesítményre a kiemelkedő kompetenciákkal rendelkező munkatársak.
A VI. Mfor Menedzsment Konferencia előadói a tehetségmenedzsment élenjárói. Az eseményen a téma sarokpontjai bemutatása mellett, többek között az olyan kritikus kérdések is megválaszolásra kerülnek, mint a felsővezetők és a HR szerepe a tehetségprogramokban.

A konferencián készült képek

Menedzsment Fórum Konferenciák
Vissza a főoldalra